Bortekamp hjemme! - Henki om oppveksten på Langhus.

Siste seriekamp borte mot Follo, blir spesiell for Langhusgutten Henki.

Skrevet av NTH

Vår nyuttatte landslagspiller Henrik Ruud Tovås gleder seg alltid til kampene mot Follo i Langhushallen. Da er han på hjemmebane, selv om han står i mål for gjestene. Siden Henki var liten gutt har han brukt uttallige timer i idrettsanleggene på Langhus.

Vi tok en prat med Ski-gutten som trives utrolig godt i Haslum, men tar gjerne turen hjem til mor og far på Langhus for å mimre.

Drev du med flere idretter da du vokste opp, Henki?

– Jeg holdt på med både håndball og fotball. I tillegg husker jeg at jeg var med på dansekurs på grendehuset.

Når valgte du å kun satse på håndball?

– Når det var  -15 grader på grusbanen og jeg satt mer i kafeteriaen å så på, enn jeg spilte.

Hva er stedet der ungdommen henger på Langhus?

– Lavesi er ungdomsklubben som er rett ovenfor Langhushallen, men jeg var som regel i hallen. vi var en gjeng som alltid dro til hallen for å trene eller se på de eldre som trente. var vi heldige fikk vi være med når de trengte ekstra folk.

Hva er bra med Langhus og hva er dårlig?

– Langhushallen, og Langhus IL med mange engasjerte og dyktige folk som brenner for arbeidet de gjør. I tillegg kommer det en ny hall, men på generelt grunnlag synes jeg politikerne kan gjøre en bedre jobb når det gjelder tilrettelegging for toppidrett i kommunen når det gjelder anlegg for håndball og fotball.

Har du spilt håndball for Follo HK?

– Nei, jeg har kun spilt for Langhus, men det er allikevel veldig morsomt å møte laget fra hjemstedet mitt. Jeg gleder meg som en unge til onsdag.